Info

Wie?

Vanaf 6 jaar is iedereen welkom op de Chiro. De Chiro is opgedeeld in afdelingsgroepen op basis van je leeftijdsgroep. Zelf voor de oudste stopt het niet na aspirant zijn, hierna kan je leid(st)er worden.

Waar?

Onze (nu al niet meer zo) spiksplinternieuwe gebouwen bevinden zich in de Kloosterstraat 22A te Malderen. Hier hebben wij een leuk en recreatief terrein ter beschikking waar onze leden zich te pletter kunnen amuseren.

wanneer?

De Chiro start om 14u30, om 17u30 mogen de Mini’s, Ribbels, Kadeekes en Speelclub naar huis. Om 18u00 eindigt de Chiro voor de Rakwi’s, 18u30 voor de Tito’s, 19u00 voor de Keti’s en 19u30 voor de Aspiranten.

Wat kost da spelleke?

Het inschrijvingsgeld bedraagt 30 euro per lid. Elke zondag vragen we dan ook om € 1 mee te nemen zodat elk lid van een koek en een drankje kunnen genieten.

Kleren?

Het is de bedoeling dat eens je lid bent, je in uniform naar de Chiro komt. Een Chiro t-shirt kan je kopen op de chiro. Voor de broeken/rokken ga je best naar de Banier.

Groepen

De nieuwe programma's komen tegen binnenkort online!

Mini's en Ribbels

De allerjongste leden zijn de Mini’s en Ribbels (6-8 jaar). Ze houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Zo dompelen ze zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Ook op kamp zijn de jongste Chiroleden welkom om samen te ravotten in de bossen. Gezien hun leeftijd gaan ze wel maar één week in plaats van tien dagen.

Kadeekes en Speelclub

Klein, maar niet meer de kleinsten: de speelclub (8-9 jaar). Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen ontstaan, banden worden gesmeed.

Rakwi’s

De 9- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden.

Tito's

De tito’s (13-14 jaar) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in de een of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s.

Keti's

De keti’s (15-16) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Eens Keti kunnen ze niet wachten samen met hun hechte groep aspirant te worden.

Aspi's

De oudste afdeling (17-18 jaar) neemt het er goed van en wisselt hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudsten, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel.